Magazin Allure

„Designul înseamnă provocarea constantă de a balansa confortul cu luxul, utilul cu frumosul.” – Donna Karan, celebru designer vestimentar. Care crezi că este legătura între tendinţele de design interior şi cele de design vestimentar? Sunt legături foarte evidente, mai ales în culorile şi materialele folosite, care se schimbă de la un sezon la altul. Dar, de asemenea, suntem de părere că toate domeniile creative se influenţează reciproc, de la modă şi muzică până la artă şi design interior. Este natural să ne gândim la casa noastră în aceeaşi manieră în care ne gândim şi la garderoba noastră. Aşa am ajuns să amenajăm un superb fashion store, cu numeroase elemente de design, în stil luxury al unei tinere designer din Constanţa.

Proiectul designului interior poate fi redus la cele două constrângeri: calitativă şi cantitativă. Cei 35 de mp trebuiau să găzduiască cel puţin 50 de rochii, manechine, accesorii, un angajat şi potenţiali clienţi, în timp ce constrângerea cantitativă trebuia să devină imaginea magazinului. Necesitatea spaţiului de depozitare a fost combinată cu estetica designului. Dacă toate produsele sunt vizibile dintr-o singură privire, magazinul poate primi un aspect dezordonat, iar spaţiul devine monoton, aşa am hotărât să introducem elemente care să obtureze parţial perspectivele, schimbând modul în care magazinul este perceput de clienţi, îmbraăcând principalul perete în catifea fucsia, un perete cu oglinzi cristal faţetate de mici dimensiuni. Placarea pardoselii cu marmură neagră lucioasă, plinta dar si bagheta de poliuretan albă dau o notă de eleganţă întregului spaţiu.

Piesa de rezistenţă a magazinului este zona de recepţie, care nu este una oarecare ci gândită în acelaşi stil ca domeniul de activitate al magazinului. Recepţia a fost realizată la comandă de unul dintre colaboratorii noştri, un talentat sculptor, un trup de femeie având rochie cu trenă. Aceasta a fost vopsită ulterior în decorativa specială marcopolo de la San Marco Decor ultra sidef. Faţada lipsită de valoare a fost modificată prin îndepărtarea parapeţilor de sub ferestre şi placarea în totalitate cu alucobond alb lucios.