Concept cafenea Bucureşti-Băneasa

Conceptul amenajării a plecat de la ideea de a creea un spațiu unic și diferit față de celelalte cafenele din oraș, tema amenajării fiind “mașina”. Piesa de rezistență o considerăm a fi barul, acesta a fost gândit ca un ansamblu de mașinuțe de diferite marimi și culori, așezate asimetric, acestea fiind luminate cu o bară cu led/neon de sus în jos. La față se vede format doar din mașinuțe, pe partea din interior, acesta fiind perfect funcțional ca spațiu de depozitare.

Pentru ca spațiul din spatele barului rămânea foarte mare, am optat pentru închiderea cu un perete fals, pentru a obține mai mult spațiu de depozitare. Peretele este vopsit într-o culoare vibrantă, galben, galben ce se va regăsi și în restul barului la corpurile de iluminat, scaune, mașinuțe.

Pe acest perete am gândit o bibliotecă caroiată deschisă din lemn natur (fară spate, pentru a ieși în evidență culoarea peretului), în care puteți organiza/depozita sticle de băutură, pahare, cești, etc.

Deasupra barului a fost gândit un corp care dă senzația căderii din tavan, acesta are dublu rol, atât estetic pentru că este vopsit într-o vopsea specială cu efect de tablă, exact așa se numește “chalk board”, pe care dumneavoastră veți putea scrie efectiv ca pe o tablă de scris, se pot scrie diferite mesaje, oferta la băuturi, desene, un meniu zilnic de pildă.

Pardoseala este împarțită în 2, zona de gresie vintage décor geometric, iar la mijloc o zonă cu parchet, un parchet laminat 10-12 mm, cu diferite nuanțe de gri.

Tavanul, stâlpii cât și grinzile au fost vopsite într-o vopsea decorativă specială, care dă efectul de vechi/nefinisat, aspect de beton amprentat.

În partea din față (partea intrării) tavanul a fost personalizat cu un joc de neoane subțiri care se intercalează, de diferite culori, și care pe timp de noapte, semi-întuneric va avea un impact extrem.

Pe peretele din dreapta intrării am optat pentru un fototapet vintage cu mașini.

Restul pereților sunt vopsiți în vopsea lavabilă colorată gri.

Zona de baie a fost gândită foarte simplă, pentru că este un spațiu deja foarte îngust. Un tapet personalizat cu mașini de impact, lavoar și vas wc, iar pentru a da senzația de mai mare și a crea un impact la intrare, peretele din față (grinda, cât și cea care se continuă pe tavan au fost imbrăcate în oglindă fumurie gri).


Notice: Undefined variable: font_family in /home/inout/public_html/wp-content/plugins/gdpr-cookie-compliance/moove-modules.php on line 282